
IN MEMORIAM Koos Manders
Op 25 mei 2009
werd de redactie van CuBra op de hoogte gebracht van het overlijden van
Koos Manders op 14 maart 2009 in Sint Michielsgestel. Koos was een van
CuBra's medewerkers van het eerste uur. Met veel enthousiasme droeg hij de
Brabantse recepten bij, die een onderdeel vormden van zijn gigantische
verzameling recepten. Meermaals werd Koos getroffen door ernstige
gezondheidsproblemen, zodat hij zijn rubriek moest stopzetten. Maar hij
kwam terug, in de hoop dat de zorgen nu voorbij waren. Dat is niet het
geval gebleken. We missen in Koos een trouwe medewerker en een kenner van
de Brabantse culinaire cultuur. Koos Manders is 58 jaar geworden.
Inleiding en informatie over
Koos Manders en zijn enorme verzameling recepten - Een recept van Koos
Manders, net even anders
Bossche koek &
Sintjansmoppen
Vrijdagse soep
Erpelfooi
Lariekoek
Slakropjes in vuurvaste
schotel
Knollekes in melksaus
Stroop
van zwarte bessen
Kievitsbonen
Sloffen
Bier
Krip
Spaans spek
Kermissoep
Spek
in de oven
Valse
hazenrug
Krentenpap
Bierpap
Mengpot
Tomatenslobber
van Stuvée
Aerpel
in 't potje (aardappelen in het potje)
Kermisschotel
van peren met buikspek
Poempaaipap
Gehakt
met kersensaus
Hondsmuiltjes
Hachee van bruine
bonen
Hangop
Driekoningenbrood
Zuringsoep
Polderschotel uit
West-Brabant
Begijntjespap
Brabantse
kaasschotel
Stumpelbonensoep
Konijn met pruimen
Rozendaalse koekjes
Broodpap
Brandnetelsoep
Brabantse aardappelsoep
Brabantse zure zult
Brabantse 'Veekoeken'
Leverbeuling
(bakleverworst)
Brabantse worstenbroodjes
Preiprol
(maaltijdsoep)
Bossche bollen
Pannenkoeken
Brabantse Broeder
Eierkoekjes
Hartig Brabants boerentaartje
Palingsoep
Pekelvlees met peertjes
Balkenbrij
|