EEN
RECEPT VAN KOOS MANDERS?
NET
EVEN ANDERS!
De
Brabantse Keuken - Koos Manders
Stumpelbonensoep
300
g spekbonen of snijbonen (diepvries)
500 g aardappelen
250 g doorregen spekblokjes
1 1/2 liter bouillon (van tablet mag)
peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes. Laat diepvriessnijboontjes
niet ontdooien.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Bak de spekblokjes uit en giet de bouillon erbij. Leg de stukken aardappel
in de pan en laat alles 15 minuten koken.
Voeg de boontjes toe en kook alles nog 15 minuten.
Wrijf de aardappelen fijn. Proef of er nog peper nodig is en bestrooi de
soep op het laatst met peterselie.
In plaats van spek kunt u ook stukjes ham nemen.
|