Sloffen
Uit West-Brabant
Een soort 'Arnhemse meisjes' in het
groot.
Nodig:
200 g patentbloem
175 g harde roomboter
snufje zout
1 dl ijskoud water
kristalsuiker
Bereiding:
Maak een bladerdeeg en laat dit geruime
tijd opstijven in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van ca. ½
cm dikte en snijd er met behulp van een kartonnen 'mal' ovale koeken
van met een doorsnede van 15 bij 6 cm.
Bestrijk de bovenzijde met koud water en
leg dan iedere koek een voor een omgekeerd op een 'bedje' van
kristalsuiker.
Ga er voorzichtig met de deegrol over
zodat ze iets ovaler gerekt worden en de suiker er aan kleven kan.
Leg ze op een natgemaakte bakplaat en
laat het deeg nogmaals afkoelen en opstijven.
Verwarm intussen de oven tot 200 °C en
bak de koek midden in de hete oven gaar en bruin in 20-25 minuten.
Neem ze direct van het bakblik af.
Laat de sloffen goed afkoelen en bewaar
ze in een goed sluitende trommel om te voorkomen dat ze taai worden.