|
EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS? NET EVEN ANDERS! De Brabantse Keuken - Koos Manders Brabantse aardappelsoep 6
grote aardappelen 1
winterwortel 2
preien 1
knolselderij 1
1/2 liter water 5
dl melk 25
g boter zout,
peper (liefst versgemalen) nootmuskaat 1
ei 1/2
bosje peterselie Schil
en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schraap de wortel en snijd
deze in plakjes. Maak de preien schoon en snijd deze in ringen. Maak dan
de knolselderij schoon en snijd deze ook in blokjes. Breng
alles in het water aan de kook en laat het geheel zachtjes 30 minuten
doorkoken. Wrijf
daarna alles door een zeef en doe de puree terug in het kookvocht. Breng
de melk met de boter aan de kook en roer dat door de soep. Laat de soep
nog eens 15 minuten zachtjes doorkoken.
Maak
de aardappelsoep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er ten
slotte het losgeklopte ei en de gewassen en fijngehakte peterselie door.
|