|
EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS? NET EVEN ANDERS! De Brabantse Keuken - Koos Manders Pekelvlees met peren
Behalve in Brabant is een dergelijk gerecht ook bekend in Zuid-Holland (met name op de Zuid-Hollandse eilanden) en Zeeland. Op Tholen heet het 'om de schuttel'.
16 stoofpeertjes 600 g pekelvlees, aan één stuk aardappelmeel
Was de peertjes (niet schillen), snijd de kroontjes eraf en verwijder voorzichtig de klokhuizen (de peertjes moeten heel blijven). Zet de peertjes met het pekelvlees in een grote pan en giet er zo veel water bij, dat ze juist onder staan. Breng aan de kook en laat alles op laag vuur 2 1/2 uur zachtjes doorkoken. Haal de peertjes en het vlees uit de pan en bind het kookvocht met wat aardappelmeel. Dien de peertjes en het in plakken gesneden pekelvlees apart op en geef er gekookte aardappelen bij. Het gebonden kookvocht dient als jus.
|
|||||||||||||