|
EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS? NET EVEN ANDERS! De Brabantse Keuken - Koos Manders
Gehakt met kersensaus
Uit Lage Mierde-Reusel en
omgeving
Nodig voor 4 personen:
500 g gehakt, half-om-half
3 beschuiten
1 ei
peper en zout
nootmuskaat
boter
morellen op sap
aardappelmeel
Bereiding:
Maak het gehakt
aan op de gebruikelijke manier. Vorm hiervan een langwerpig
'broodje'. Braad dit gaar en bruin in ca. 25-30 minuten.
Ontpit de morellen en vang
het sap op. Voeg de ontpitte morellen toe aan de braadjus. Laat ze even
mee doorbraden.
Neem het gehakt uit de pan
en maak de jus af met het opgevangen sap van de morellen. Bind de jus
met aangelengd aardappelmeel.
Laat het gare gehakt hierin even doorstoven.
Snijd het gehakt voor gebruik in
plakken en overgiet het met de morellen.
Serveer het op droge gekookte rijst.
|