Valse hazenrug
met karnemelksaus
in
verband met kerstmis 2005 verschijnt deze rubriek iets eerder op CuBra
Nodig:
1 kg half-om-half gehakt
2 eieren
6 beschuiten
peper en zout
nootmuskaat
stukjes vers spek om tot reepjes te
snijden
100 g boter
bloem
ca. ½ liter karnemelk
Bereiding:
Gehakt aanmengen met de eieren,
beschuiten, zout, peper en nootmuskaat.
Er dan een ovale grote bal van maken.
Deze bal door droge bloem wentelen en de bovenzijde larderen met
reepjes spek. Het spek langzaam gaar en bruin braden. Het vlees uit
de pan nemen en de jus afmaken met karnemelk, door deze onder goed
roeren met kleine scheutjes tegelijk aan de hete boter toe te
voegen. Zo nodig bijbinden met een weinig aangelengde bloem.
Het vlees wordt bedekt met een gedeelte
van de saus en in vrij dikke pakken gesneden.
De rest van de saus wordt er apart bij
geserveerd.