EEN
RECEPT VAN KOOS MANDERS?
NET
EVEN ANDERS!
De
Brabantse Keuken - Koos Manders
Brabantse
kaasschotel
4 dl melk
2 eetlepels bloem
80 g boter
125 g belegen Goudse kaas, geraspt
4 eieren
peper
boter om in te vetten
Maak de bloem aan met wat melk en klop het mengsel net zo lang tot het
zonder klontjes is. Voeg de rest van de melk toe en breng alles al
roerende aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de geraspte kaas toe. Klop
een voor een de eieren erdoor en voeg wat peper toe.
Beboter een ovenvaste schaal en giet de pap erin. Schuif de schaal in een
voorverwarmde oven van 175 °C en bak de pap 30-40 minuten.
Geef er tomatensaus en sla bij.
Tip: de pap wordt luchtiger, wanneer u de eieren splitst. Roer de dooiers
los en gier er al kloppende in een dun straaltje wat van de hete pap bij.
Giet dit mengsel terug in de pan.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze erdoor. Bak de kaasschotel nu 40
minuten in de oven.
Vul de schaal voor niet meer dan twee derde.
|