|
EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS? NET EVEN ANDERS! De Brabantse Keuken - Koos Manders Brandnetelsoep 100 g mager ontbijtspek 1
liter water 300
g jonge brandnetelblaadjes 1
ui 2
eetlepels boter 3
eetlepels bloem 1
scheutje melk peper
en zout Snijd
het spek in kleine stukjes van ca. 5 mm. Zet
het spek op in het koude water en laat het 2-3 uur trekken op een zacht
vuur in een goed afgesloten pan. Maak
de ui schoon en snijd die in stukjes van ca. 5 mm. Was
de brandnetelblaadjes. Kook de brandnetelblaadjes in ca. 20 minuten gaar
en wrijf de brandnetelblaadjes door een zeef tot puree. Laat
de boter goed heet worden en fruit het spek en de ui goudgeel. Roer
de bloem bij de ui en het spek en laat die lichtbruin worden. Schenk
de bouillon erbij (water waar het spek is ingetrokken) en breng het geheel
al roerend aan de kook. Roer
de brandnetelpuree door het geheel. Proef
de soep, op smaak brengen zout en peper. Voeg eventueel nog wat melk toe. Dien de soep heet op.
|