|
EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS? NET EVEN ANDERS! De Brabantse Keuken - Koos Manders
Aerpel in 't potje (aardappelen in het potje)
Prinsenbeek en omgeving
Dit was een restverwerking, die 's
middags na de maaltijd al klaar werd gezet in een gietijzeren pot
(zware gietijzeren kookpan met één hengsel) en 's avonds alleen
maar behoefde te worden opgewarmd.
Nodig:
rest gekookte aardappelen
rest gekookte sperziebonen
1 ui
klont boter, vet of jusrest
scheut azijn
peper en zout
Bereiding:
Snijd de aardappelen, bonen en ui in
stukjes. Besprenkel deze met een scheut azijn. Voeg naar smaak een
rest jus, spekvet of boter toe met peper en zout. Giet er zo veel
water op dat het geheel bijna onder staat.
Het enige uren laten intrekken van de
azijn en verdere toevoegsels verhoogt juist de fijne smaak.
Laat dit 'potje' voor gebruik enige uren
stoven op een zacht vuur. Roer af en toe om aanbranden te
voorkomen.
|