|
EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS? NET EVEN ANDERS! De Brabantse Keuken - Koos Manders
Tomatenslobber van Stuvée
Jacob Stuvée was een kermisexploitant
in de Baronie. Hij was bekend om zijn overheerlijke zachte brok noga
en de harde 'nogablokken'. Er werd zeer hard gewerkt, weinig tijd
besteed voor de bereiding van maaltijden en alleen datgene op tafel
gebracht, dat weinig geld kostte. Een niertje van ± ƒ 0,10 was
al bijna overdadige luxe... aldus een oudgediende bij 'nogabakker Stuvée'.
Nodig:
4-6 varkensnieren
2 uien
boter of vet
1 groot blik tomatenpuree
peper en zout
laurier
nootmuskaat
Bereiding:
De niertjes blancheren en goed gaar koken
in water met zout en een laurierblaadje.
De uien schoonmaken, in reepjes
snijden en in boter of vet lichtbruin en gaar smoren.
Vervolgens de in blokjes gesneden nieren
en de tomatenpuree bij de uien voegen. Met peper, nootmuskaat en zout
op smaak brengen en alles nog ± 15 minuten zachtjes laten
stoven.
Men serveerde er tarwebrood bij.
|