Ons kerstdieneej dees jaor…
Geschreven in het dialect van
Tilburg
Tekst en illustratie Jos
Naaijkens
Gevulde kerstkip
met cranberries en walnoot.
Stoofpeertjes met prosecco en
vanille.
Pompoenijstaartjes met
butterscotchsaus.
In mèggeziens van de suuper
kunde die gerechte teege kerst
wel ’s aontreffe. De vertaoling
van de ingreejdiejente hebbe ze
vergeete d’r bij te zette…
Want wè is naa ‘t
verschil tusse ’n kerstkiep en
‘n gewoone kiep?
Wè bedoele ze trouwes meej
prosecco?
En dan pompoen-èèstaortjes.
Pompoene heure toch tèùs bij
Hèlloowien…
As ammeteurkok te
moejlek veur mèn om dè meej
kerst te maoke.
Ik haaw ‘t mar bij pastinaaksoep
meej truffelsoldaotjes.
Gegrilde zallemfieleej in ’n
cajunmarinade. En as naogerecht
tieramiesuu meej in espresso
gedrenkte lange vingers, roomige
mascarpoone en zoete marsalawèèn…