14
juni 2007
SMAKELIJK
ETEN
Elk
jaar zet ik op mijne tuin drie rijen Schorseneren.
Een
pakje zaad, is al genoeg, ge moet 't eens proberen.
Van
half April tot half Mei moet je dat zaad uitleggen.
Doe
je het te vroeg..... dan schiet 't door.
Dat
heb ik... van "horen zeggen".
De
groeitijd is zo ongeveer ’n vijftien twintig weken.
Daarna
kun je met goed fatsoen die zwarte "Kerels" steken.
Ge
schrapt ze af , en snij ze dan net as 'n pee , aan schefkes (schijfjes)
Ge
zet ze op ,mee melk en zout.
't
Stoven duurt maar efke's.(even)
Ge
dient ze met 'n papje op, ge strooit wat nootmuskaat.
Met
Speklap of een Blinde Vink smaken ze echt niet kwaad.
Een
ding, dat moet me van 't hart.... Ge moet veel winden laten.
En....eigenlijk,
mag je op deze site
over
zoiets niet praten.
Maar....als
ge A gezegd hebt dan....
Moet
je B, ook durven zeggen.
En
voor de lezers van deze site,
de
kaarten open leggen.