INHOUD ROBBEN
HOME

CuBra

Nieuw Tilburgs Prentebuukske van

Cees Robben

en heruitgave van alle 7 voorgaande Prentebuukskes

 

Vanaf maandag 14 oktober 2002 ligt het in de boekwinkels van Tilburg en Goirle: een nieuw Tilburgs Prentebuukske van Cees Robben. Bovendien zijn vanaf die dag alle vorige Prentebuukskes weer verkrijgbaar. Deze waren reeds jarenlang uitverkocht, maar er bleef veel vraag naar. De in 2001 opgerichte Stichting Cees Robben besloot de heruitgave te verzorgen. Dat Robben en zijn tekeningen nog steeds razend populair zijn, wordt nu duidelijk aangetoond: bij voorintekening onder lezers van het Brabants Dagblad werden reeds ruim vijfduizend exemplaren van de Prentebuukskes verkocht.

 

Op de Heuvel was ook gelegenheid om een protret te laten maken als onderdeel van een Prent van Cees Robben. Een initiatief van Stichting Tilburgse Taol. Op deze foto van links naar rechts: Bernard, Hans, en Wilma Robben.

Het nieuwe deel 8 en alle andere heruitgaven kosten EURO 9,50. De 7 heruitgaven zijn precies hetzelfde als de eerdere drukken, maar zijn wel fraaier uitgevoerd. Alle delen hebben nu een harde kaft gekregen. Ze zijn vanaf 14 oktober te koop bij

Boekhandel Gianotten (Emmapassage)

Boekhandel Livius (Nieuwlandstraat)

VVV Tilburg (Spoorlaan)

Drie Bruna-filialen in Tilburg

Kantoorboekhandel De Vries (Burg. Van de Mortelplein)

Het Nieuwe Centrum (Westermarkt)

 

Tilburgs Prentebuukske deel 8 bevat uiteraard prenten van Cees Robben die nooit eerder in boekvorm verschenen zijn. Het thema van dit boek is ‘de kroeg’, het leven aan en rond de toog, een van Robbens meest geliefde onderwerpen.

 

Feestelijke presentatie

Op zaterdag 12 oktober werden de eerste exemplaren van de nieuwe reeks gepresenteerd in de spiegeltent Sfeerproeverij van Schrobbelèèr, die daarvoor speciaal werd opgezet op de Heuvel. Vanaf 11 uur tot half een was de officiële presentatie voor genodigden. Daarbij waren de burgemeesters van Tilburg en Goirle aanwezig. Namens de familie Robben werd het woord gevoerd door Wilma Robben.

 

Afhalen

Wie bij voorintekening in het Brabants Dagblad boeken besteld heeft, maar niet in de gelegenheid was de boeken af te halen op zaterdag, kan vanaf maandag 14 oktober terecht bij:

Wijn- en gedistilleerdhandel Oude Jonker

Joh. Van Zantenstraat 24

5025 VZ Tilburg

Telefoon: 013 468 24 09