INHOUD CEES ROBBEN
HOME

CuBra

 

 

CEES ROBBEN

Het zandschilderij gepresenteerd (19-12-2009)

 


 

Op vrijdagmiddag 19 december 2008 moest het zo ver zijn. In de MustSee bioscoop (Tilburg) moest het zandschilderij dat de Vlaamse kunstenaar Lou Kraayenbrink de afgelopen weken gemaakt had op basis van een prent van Cees Robben, feestelijk gepresenteerd worden. En dat gebeurde ook. Toch werd de presentatie enigszins overschaduwd door een beschadiging van het zandschilderij, de derde sinds Kraayenbrink zijn werk begon. Waren de vorige twee beschadigingen nog te wijten aan onvoorzichtigheid, in dit derde geval werd aan opzettelijk vandalisme gedacht. In die zin sprak althans Paul Spapens, voorzitter van de Stichting Tilburgse Taol, die het zandschilderij aan de stad aanbiedt als gedenkteken bij het tweehonderdjarig bestaan van Tilburg als stad.

Het enthousiasme over het werk van Lou Kraayenbrink was er niet minder om, maar de Vlaamse zandschilder zal noodgedwongen dus nog enige overuren moeten maken. Zijn werk is nog tot en met januari 2009 te zien in de MustSee, maar gelieve kinderen aan de lijn te houden.

 

Paul Spapens, voorzitter van de Stichting Tilburgse Taol biedt het zandschilderij aan aan Tilburg 2009

 

Zandschilder Lou Kraayenbrink (links) en echtgenote Rachel

 

Een deel van de beschadiging

 

De beschadiging loopt door tot halverwege de prent

 

Mevrouw R. Vreeman en Lou Kraayenbrink wachten op het moment waarop zij de laatste hand mogen leggen, in dit geval het laatste zand...

 

Lou Kraayenbrink laat zien hoe het moet...

 

...en mevrouw Vreeman voltooit de punt achter de tekst van Cees Robben.